Lezing

Laatste plekken! Wat ik aan mijn kinderen wil doorgeven: Patronen doorbreken

Praktische informatie

 • Datum
  10 jun. 2024
 • Locatie
  Cwartier Weert
 • Aantal plekken
  11
 • Kosten
  € 12,50
Tickets kopen

Ouders, verzorgers en professionals die betrokken zijn bij de opvoeding en ontwikkeling van kinderen zijn op 10 juni van harte uitgenodigd voor een inspirerende lezing die diep in gaat op de vraag "Wat ik aan mijn kinderen wil doorgeven" en hoe dit de ontwikkelingskansen van het kind aanzienlijk versterkt.

Hoe bouwen we aan een gezonde en collectieve leeromgeving die opgroeiende kinderen helpt om het beste uit zichzelf te halen? En hoe gaan wij ze hierin voor? 

Tijdens deze lezing leer je waarom het doorbreken van belemmerende patronen cruciaal is voor het creëren van veerkrachtige en weerbaardere kinderen. Met praktische stappen en hulpmiddelen deelt Stephanie Goossens hoe je in je fundamentele rol als ouder of professional kinderen kunt voorgaan met krachtige voorbeelden en innerlijke verhalen en hoe het doorbreken van patronen niet alleen ouders en professionals positief beïnvloedt, maar ook de empowerment van kinderen bevordert. Leer hoe je kinderen met vaardigheden kunt uitrusten zodat ze leren omgaan met de uitdagingen in het leven zodat ze nog meer kansen krijgen om te groeien vanuit hun ware potentieel. Wat niet alleen van meerwaarde is in het gezin, maar juist ook daarbuiten van grote maatschappelijke waarde.

Tijdstip: 19.30-21.00 Er is plek voor 60 mensen.

Locatie: Cwartier Weert Beekstraat 54, 6001 GJ Weert

Over het boek

Leer in 7 stappen patronen te doorbreken en als gezin om te gaan met tegenslag.

Terwijl de eerste druk van dit boek nog op de markt moest komen, werd de tweede al in gang gezet. En nu is ook de derde druk van het boek te koop.

“ Van kaft tot kaft gelezen. Nog net niet in een ruk. Regelmatig de tranen in mijn ogen. Het is zo mooi en invoelbaar geschreven. Wat een prachtig werk. Dit boek ga ik zeker aanbevelen aan alle ouders en professionals die klaar zijn om oude patronen en systemen te doorbreken”

Vader of moeder worden verandert je leven op vele fronten. Je krijgt een leidende functie in een van de meest fundamentele organisaties ter wereld, het gezin. Een positie waarin je hoe dan ook impact gaat maken op iemands leven; het is alleen de vraag welke. Ouder(s) zijn. Je kunt er zoveel moois mee doen. Maar wat als je gezin door een ingrijpende gebeurtenis wordt getroffen die het hele gezin beïnvloedt en zelfs aan het wankelen brengt, zoals pestgedrag, eetstoornissen, een echtscheiding, verlies van een dierbare of de gevolgen van intergenerationeel trauma? En je hebt het te doen met de ideeën die je voornamelijk hebt meegekregen vanuit je eigen opvoeding en levenservaringen?

Een meeslepende reis door diverse gezinssituaties, inclusief die van haarzelf, geschreven door traumatherapeut en ervaringsdeskundige Stephanie Goossens. Stap voor stap onthult ze hoe je thuis kunt bouwen aan een veerkrachtig gezin, hoe je oude patronen doorbreekt en intergenerationele cirkels kunt doorbreken. Met rauwe en pure verhalen biedt dit boek een nieuw perspectief, waarmee kinderen terugveren in uitdagende tijden en ouders leren omgaan met levensvragen. Praktisch en wetenschappelijk onderbouwd, leert het gezinnen verder te denken dan zichzelf en oog te krijgen voor anderen, de wereld en de toekomst.