Lezing

Theatercollege: Bevorder de empowerment van je kinderen

Praktische informatie

  • Datum
    19 jun. 2024
  • Locatie
    Theatercollege het Kruispunt Barendrecht
  • Aantal plekken
    200
Tickets kopen

Tijdens dit tiende theatercollege zal Stephanie Goossens, auteur van het boek "Wat ik aan mijn kinderen wil doorgeven", evenals traumatherapeut en pedagoog, inspireren. Na voorgangers als Steven Pont, Tischa Neve en de auteur van How2talk2kids, zal zij laten zien hoe je door het onderzoeken van je eigen levensverhaal je kinderen kunt helpen om emotioneel veerkrachtig op te groeien. Ze zal laten zien hoe je hen kunt ondersteunen bij het vinden van een veilige basis in zichzelf, zodat ze met vertrouwen en moed hun eigen weg kunnen vinden.

Je leert waarom het doorbreken van belemmerende patronen cruciaal is voor het creëren van veerkrachtige en weerbaardere kinderen. Met praktische stappen en hulpmiddelen deelt Stephanie Goossens hoe je in je fundamentele rol als ouder kinderen kunt voorgaan met krachtige voorbeelden en innerlijke verhalen, en hoe het doorbreken van patronen niet alleen jou als ouder positief beïnvloedt, maar ook de empowerment van kinderen bevordert.

Leer hoe je je kinderen kunt uitrusten met vaardigheden, zodat ze leren omgaan met de uitdagingen in het leven en nog meer kansen krijgen om te groeien vanuit hun ware potentieel. Dit is niet alleen van meerwaarde binnen het gezin, maar juist ook daarbuiten van grote maatschappelijke waarde.

Tickets:

Datum: Woensdag 19 juni 19.30 Theater het Kruispunt in Barendrecht

Over het boek

Leer in 7 stappen patronen te doorbreken en als gezin om te gaan met tegenslag.

Als ouder heb je een leidende rol in een van de meest fundamentele organisaties ter wereld: het gezin. Aan jou de schone taak om de kunst van het leven te begrijpen en door te geven. Maar wat als je gezin door een ingrijpende gebeurtenis wordt getroffen die het hele gezin beïnvloedt en zelfs aan het wankelen brengt, zoals pestgedrag, eetstoornissen, een echtscheiding, verlies van een dierbare of de gevolgen van intergenerationeel trauma?

In Wat ik aan mijn kinderen wil doorgeven laat traumatherapeut én ervaringsdeskundige Stephanie Goossens zien wat je zelf, thuis, kunt doen; hoe je met behulp van de vooroudercirkel in 7 stappen oude patronen doorbreekt en de tegenslagen uit het verleden gebruikt als stevige basis voor de toekomst, óók in de meest uitdagende situaties. Praktisch en wetenschappelijk onderbouwd, dit boek leert ouders en kinderen verder te denken dan het ik en oog te krijgen voor anderen, de wereld en de toekomst.