Lezing

Uitverkocht! Missie Mentaal: landelijk congres Mentale Gezondheid

Praktische informatie

  • Datum
    6 jun. 2024
  • Locatie
    Radio Kootwijk
  • Aantal plekken
    400
Inschrijven

In de Nederlandse Week van de Mentale Gezondheid zal Stephanie in het voorprogramma een van de sprekers zijn op het landelijk congres over Mentale Gezondheid op donderdag 6 juni bij Radio Kootwijk (Apeldoorn), georganiseerd door Alles is Gezondheid en het Ministerie van Volksgezondheid.

Daarnaast zal Connecting Souls een workshop genaamd 'Vind de veilige basis in jezelf' verzorgen. Ontdek hoe je (generationele) patronen doorbreekt en tegenslagen uit het verleden omvormt tot krachtige fundamenten voor de toekomst. Zo vind je niet alleen een veilige basis en leiderschap in jezelf, maar kun je ook anderen hierin begeleiden.

De insteek van de dag is 'Stap een keer in mijn schoenen. Of die van een ander.' Want als we elkaar beter begrijpen, maken we mentale gezondheid meer bespreekbaar.

Het doel is om elkaar te ontmoeten, mensen en organisaties te verbinden en samenwerking te stimuleren op weg naar een mentaal gezond en veerkrachtig Nederland

Voor wie is het congres?

Het congres is bedoeld voor landelijke, regionale en lokale organisaties, netwerken, samenwerkingsverbanden, initiatieven, mensen met ervaringskennis en alle professionals die zich inzetten om de mentale gezondheid in Nederland te verbeteren, of het nu gaat om praktijk, beleid of kennis.

Missie Mentaal

Met ondersteuning van VWS zet Alles is Gezondheid zich in om de mentale gezondheid in Nederland te verbeteren. Onder de noemer Missie Mentaal willen we de beweging duiden, aanjagen en verder versterken. Dit doen we door actieve organisaties, mensen en initiatieven samen te brengen, inzichten en (praktijk)voorbeelden te delen en activiteiten te organiseren.

Ben je erbij?

Meld je hier aan. Deelname is gratis, maar niet vrijblijvend. We verwachten dat je de hele dag aanwezig bent en rekenen na aanmelding op je komst. We willen liever geen lege stoelen of voedsel verspillen. Er is plaats voor maximaal 400 deelnemers. Het programma duurt van 10.00 tot 16.30 uur.

Over het boek

Leer in 7 stappen patronen te doorbreken en als gezin om te gaan met tegenslag.

Als ouder heb je een leidende rol in een van de meest fundamentele organisaties ter wereld: het gezin. Aan jou de schone taak om de kunst van het leven te begrijpen en door te geven. Maar wat als je gezin door een ingrijpende gebeurtenis wordt getroffen die het hele gezin beïnvloedt en zelfs aan het wankelen brengt, zoals pestgedrag, eetstoornissen, een echtscheiding, verlies van een dierbare of de gevolgen van intergenerationeel trauma?

In Wat ik aan mijn kinderen wil doorgeven laat traumatherapeut én ervaringsdeskundige Stephanie Goossens zien wat je zelf, thuis, kunt doen; hoe je met behulp van de vooroudercirkel in 7 stappen oude patronen doorbreekt en de tegenslagen uit het verleden gebruikt als stevige basis voor de toekomst, óók in de meest uitdagende situaties. Praktisch en wetenschappelijk onderbouwd, dit boek leert ouders en kinderen verder te denken dan het ik en oog te krijgen voor anderen, de wereld en de toekomst.

Inschrijfformulier

Bedankt!

Uw bericht is verzonden.