Lezing

Taferelen: Thema intergenerationeel trauma

Praktische informatie

 • Datum
  17 apr. 2024
 • Locatie
  Den Donck Soerendonk
 • Aantal plekken
  50
 • Kosten
  € 17,50
Inschrijven

Een avond over intergenerationeel trauma met traumatherapeut en pedagoog Stephanie Goossens, multidisciplinair kunstenaar Marc Elisabeth en fotograaf Marieke van der Velden.

FOTODOK brengt met Taferelen mensen samen die houden van goed eten, interessante sprekers en fijn gezelschap.

De invloed van een pijnlijke ervaring zoals mishandeling, pestgedrag, een echtscheiding, verwaarlozing of het vluchten uit een oorlogssituatie, kan groot zijn. Het blijft vaak niet alleen bij de persoon die direct is geraakt door de traumatische ervaring. Bij intergenerationeel trauma worden trauma’s doorgegeven aan volgende generaties. Stephanie Goossens geeft in haar boek “Wat ik aan mijn kinderen wil doorgeven’’ inzicht in de patronen die we allemaal met ons meedragen gevoed door trauma. En biedt handvatten om die patronen te doorbreken. Multidisciplinair kunstenaar Marc Elisabeth gebruikt fotografie, video en illustraties om ons met andere ogen te laten kijken naar de wereld om ons heen. In zijn nieuwe fotografische serie “A problem so great, it dragged her asleep’’ (in februari voor het eerst te zien op Art Rotterdam) onderzoekt hij een pijnlijk familiedrama. Marieke van der Velden won enkele weken terug nog de Zilveren Camera, één van de belangrijkste prijzen op het gebied van documentaire fotografie in Nederland, met haar nieuwe fotografische serie ‘’Children of the Labyrinth’’ waarin ouders op de vlucht brieven schrijven aan hun kinderen. Het beloofd dus een inspirerende avond te worden!

Deze avond wordt georganiseerd door Fotodok te Utrecht. Normaal wordt Taferelen georganiseerd in Utrecht. Nu is het eenmalig in Soerendonk.' Aanmelden https://www.fotodok.org/evenement/taferelen-44-in-soerendonk/

Van 18.00 tot 21.00

Over het boek

Leer in 7 stappen patronen te doorbreken en als gezin om te gaan met tegenslag.

Als ouder heb je een leidende rol in een van de meest fundamentele organisaties ter wereld: het gezin. Aan jou de schone taak om de kunst van het leven te begrijpen en door te geven. Maar wat als je gezin door een ingrijpende gebeurtenis wordt getroffen die het hele gezin beïnvloedt en zelfs aan het wankelen brengt, zoals pestgedrag, eetstoornissen, een echtscheiding, verlies van een dierbare of de gevolgen van intergenerationeel trauma?

In Wat ik aan mijn kinderen wil doorgeven laat traumatherapeut én ervaringsdeskundige Stephanie Goossens zien wat je zelf, thuis, kunt doen; hoe je met behulp van de vooroudercirkel in 7 stappen oude patronen doorbreekt en de tegenslagen uit het verleden gebruikt als stevige basis voor de toekomst, óók in de meest uitdagende situaties. Praktisch en wetenschappelijk onderbouwd, dit boek leert ouders en kinderen verder te denken dan het ik en oog te krijgen voor anderen, de wereld en de toekomst.

Inschrijfformulier

Bedankt!

Uw bericht is verzonden.