Lezing

Missie Mentaal: Mentaal Boekenbal

Praktische informatie

  • Datum
    7 jun. 2024
  • Locatie
    Openbare Bibliotheek Amsterdam
  • Aantal plekken
    90
Inschrijven

In de Nederlandse Week van de Mentale Gezondheid nodigt Missie Mentaal, de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en Thrive Amsterdam jou uit voor het Mentaal Boekenbal op vrijdag 7 van 14:00-16:30 uur in Amsterdam.

Stap een keer in mijn schoenen. Of in die van een ander. Want als mensen zich meer verplaatsen in elkaar maken we mentale gezondheid beter bespreekbaar.

Maar hoe maak je problemen of vragen bespreekbaar? Wat komt er kijken bij écht luisteren of een kwetsbaar gesprek? Wat zijn hulpmiddelen? En hoe kom je van daaruit weer verder?

Onder leiding van moderator Sarita Bajnath gaan negen auteurs(!) die schrijven over mentale gezondheid (van jongeren) in gesprek over hun boek, waarom ze dit schreven en wat hun missie is.

Programma 

Op het programma staan:

Na mini-lezingen van alle schrijvers is het voor de bezoekers mogelijk om in The Speakercorners verder met ze in gesprek te gaan.

Daarnaast is er de première van het DoeBoek HOE DAN? van Judith Kocken(Kinderarts) en Wico Mulder (Jeugdarts Adolescenten / Arts M&G).

De middag wordt afgesloten met een inspirerende bijdrage van Prof dr. Arne Popma (Hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie aan het Amsterdam UMC).

Extra!

Natuurlijk krijgt iedere bezoeker een exemplaar van het DoeBoek HOE DAN? mee naar huis én de speciale Missie Mentaal dichtbundel van Merel Morre.

Locatie

Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA)
OBA Oosterdok – Forum Zaal
Oosterdokskade 143
1011 DL Amsterdam

Ben je er ook bij?

Meld je hier <LINK VOLGT> aan. Deelname is gratis. Wees er snel bij. Er is plek voor maximaal 90 deelnemers. Het programma duurt van 14.00-16.30 uur. Aansluitend is er een netwerkborrel.


Over het boek

Leer in 7 stappen patronen te doorbreken en als gezin om te gaan met tegenslag.

Als ouder heb je een leidende rol in een van de meest fundamentele organisaties ter wereld: het gezin. Aan jou de schone taak om de kunst van het leven te begrijpen en door te geven. Maar wat als je gezin door een ingrijpende gebeurtenis wordt getroffen die het hele gezin beïnvloedt en zelfs aan het wankelen brengt, zoals pestgedrag, eetstoornissen, een echtscheiding, verlies van een dierbare of de gevolgen van intergenerationeel trauma?

In Wat ik aan mijn kinderen wil doorgeven laat traumatherapeut én ervaringsdeskundige Stephanie Goossens zien wat je zelf, thuis, kunt doen; hoe je met behulp van de vooroudercirkel in 7 stappen oude patronen doorbreekt en de tegenslagen uit het verleden gebruikt als stevige basis voor de toekomst, óók in de meest uitdagende situaties. Praktisch en wetenschappelijk onderbouwd, dit boek leert ouders en kinderen verder te denken dan het ik en oog te krijgen voor anderen, de wereld en de toekomst.

Inschrijfformulier

Bedankt!

Uw bericht is verzonden.