Lezing

Vol! Lezing: Het versterken van ontwikkelingskansen voor elk kind. (Oudersteunpunt SWV Helmond)

Praktische informatie

  • Datum
    4 apr. 2024
  • Locatie
    Antoon van Dijkschool Helmond
  • Aantal plekken
    9
Inschrijven

Ouders, verzorgers en professionals die betrokken zijn bij de opvoeding en ontwikkeling van kinderen zijn op 4 april van harte uitgenodigd voor een inspirerende lezing die diep in gaat op de vraag "Wat ik aan mijn kinderen wil doorgeven" en hoe dit de ontwikkelingskansen van het kind aanzienlijk versterkt. De lezing zal plaatsvinden om 19.00 in de Antoon van Dijkschool in Helmond.

Hoe bouwen we aan een gezonde en collectieve leeromgeving die opgroeiende kinderen helpt om het beste uit zichzelf te halen? En hoe gaan wij ze hierin voor? 

Tijdens deze lezing leer je waarom het doorbreken van belemmerende patronen cruciaal is voor het creëren van veerkrachtige en weerbaardere kinderen. Met praktische stappen en hulpmiddelen deelt Stephanie Goossens hoe je in je fundamentele rol als ouder of onderwijsprofessional kinderen kunt voorgaan met krachtige voorbeelden en innerlijke verhalen en hoe het doorbreken van patronen niet alleen ouders en professionals positief beïnvloedt, maar ook de empowerment van kinderen bevordert. Leer hoe je kinderen met vaardigheden kunt uitrusten zodat ze leren omgaan met de uitdagingen in het leven zodat ze nog meer kansen krijgen om te groeien vanuit hun ware potentieel. Wat niet alleen van meerwaarde is in het gezin en op school, maar juist ook daarbuiten van grote maatschappelijke waarde.

Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met het Oudersteunpunt SWV Helmond- Peelland.

Tijdstip: 19.30-21.00 Er is plek voor 150 mensen.

Locatie: Aula Antoon van Dijkschool, Berkveld 19, 5709 AE Helmond.

Aanmelding: https://po.swv-peelland.nl/wat-ik-aan-mijn-kinderen-wil-doorgeven-het-versterken-van-ontwikkelingskansen-voor-elk-kind/

Over het boek

Leer in 7 stappen patronen te doorbreken en als gezin om te gaan met tegenslag.

Als ouder heb je een leidende rol in een van de meest fundamentele organisaties ter wereld: het gezin. Aan jou de schone taak om de kunst van het leven te begrijpen en door te geven. Maar wat als je gezin door een ingrijpende gebeurtenis wordt getroffen die het hele gezin beïnvloedt en zelfs aan het wankelen brengt, zoals pestgedrag, eetstoornissen, een echtscheiding, verlies van een dierbare of de gevolgen van intergenerationeel trauma?

In Wat ik aan mijn kinderen wil doorgeven laat traumatherapeut én ervaringsdeskundige Stephanie Goossens zien wat je zelf, thuis, kunt doen; hoe je met behulp van de vooroudercirkel in 7 stappen oude patronen doorbreekt en de tegenslagen uit het verleden gebruikt als stevige basis voor de toekomst, óók in de meest uitdagende situaties. Praktisch en wetenschappelijk onderbouwd, dit boek leert ouders en kinderen verder te denken dan het ik en oog te krijgen voor anderen, de wereld en de toekomst.

Inschrijfformulier

Bedankt!

Uw bericht is verzonden.