Lezing

NBTP congres: Psychologische Veiligheid

Praktische informatie

  • Datum
    23 mei 2024
  • Locatie
    Hogeschool Fontys, Eindhoven Rachelsmolen 1, gebouw R5
  • Aantal plekken
    350
Inschrijven

Op het NBTP Congres 2024 zal Stephanie Goossens het belangrijke thema van psychologische veiligheid aansnijden, met een specifieke focus op preventie, het vinden van een veilige basis in jezelf, en de impact hiervan op hoe we de jongere generaties hierin voorgaan en wat dit betekent voor hun veerkrachtontwikkeling.

Hoe gaan we de jongere generaties voor?

In een tijd waarin jongere generaties worden geconfronteerd met ongekende uitdagingen, is het van cruciaal belang om te begrijpen hoe we hen kunnen leiden naar een toekomst vanuit meer verbinding en hoe we leeromgevingen kunnen creëren die hun zelfkennis en veerkrachtontwikkeling vergroten. Stephanie zal niet alleen de obstakels bespreken waarmee ouders en professionals op dit moment worden geconfronteerd, maar ook waarom preventie en het kijken met een meer systemische benadering naar het kind en de jongere een essentieel fundament is om een veerkrachtige jonge generatie op te helpen bouwen.

Het vergroten van psychologische veiligheid en het ontwikkelen van een stevige basis in jezelf.

Hoe kunnen we jongere generaties laten zien hoe je een veilige basis in jezelf kunt ontwikkelen als we nog steeds werken vanuit oude systemen die kijken vanuit het individu, hen toetsen en meten waardoor steeds meer kinderen en jongeren het gevoel hebben dat ze afwijken van de norm? Hoe kunnen we toewerken naar inspirerende leeromgevingen waarin de psychologische veiligheid wordt vergroot door meer preventie, versterking van eigen kracht van jeugdigen en ouders, minder labels, medicalisering en gespecialiseerde zorg maar juist met een integrale aanpak en community-building? Stephanie zal laten zien waarom preventieve maatregelen een hoeksteen van de jeugdzorg maar ook in het onderwijs mogen worden, waarbij op jonge leeftijd al meer ruimte mag worden gemaakt voor de mentale gezondheid en het vergroten van het lichaamsbewustzijn zodat kinderen leren hoe je terug kunt veren als het leven uitdagend wordt.

Over de lezing

Stephanie zal op confronterende wijze laten zien welke rol hierin voor ouders, professionals en organisaties weggelegd is. En hoe ze met de eerste interventieprogramma’s met Connecting Souls hierin de eerste slag slaan en wat dit betekent voor de psychologische veiligheid in gezinnen, bij opgroeiende kinderen op scholen, en op andere plekken waar kinderen opgroeien. Door samen te werken met gemeenten, scholen, praktijkondersteuners en andere partijen streeft ze naar het bouwen van communities rondom het kind, waarin samen opgroeien en verbondenheid centraal staan. Hierdoor maken we impact op de jongere generaties van de toekomst en geven we hen de juiste vaardigheden om zich niet af te snijden van hun gevoelswereld en psychologische veiligheid in zichzelf te vinden.

Donderdag 23 mei 2024, van 9.30 uur tot 17.00 uur

Hogeschool Fontys, Eindhoven Rachelsmolen 1, gebouw R5

Tickets: https://www.nbtp.nl/events/congres/

Over het boek

Leer in 7 stappen patronen te doorbreken en als gezin om te gaan met tegenslag.

Als ouder heb je een leidende rol in een van de meest fundamentele organisaties ter wereld: het gezin. Aan jou de schone taak om de kunst van het leven te begrijpen en door te geven. Maar wat als je gezin door een ingrijpende gebeurtenis wordt getroffen die het hele gezin beïnvloedt en zelfs aan het wankelen brengt, zoals pestgedrag, eetstoornissen, een echtscheiding, verlies van een dierbare of de gevolgen van intergenerationeel trauma?

In Wat ik aan mijn kinderen wil doorgeven laat traumatherapeut én ervaringsdeskundige Stephanie Goossens zien wat je zelf, thuis, kunt doen; hoe je met behulp van de vooroudercirkel in 7 stappen oude patronen doorbreekt en de tegenslagen uit het verleden gebruikt als stevige basis voor de toekomst, óók in de meest uitdagende situaties. Praktisch en wetenschappelijk onderbouwd, dit boek leert ouders en kinderen verder te denken dan het ik en oog te krijgen voor anderen, de wereld en de toekomst.

Inschrijfformulier

Bedankt!

Uw bericht is verzonden.